lauantai 10. elokuuta 2013

Pienoismalli ja muuta turhaa jorinaa


Veljen vaimo lähetti mulle kuvan isänisän tekemän veneen pienoismallista. Olin ihan unohtanut, että oltiin mökillä räpsitty siitä kuvia.


Ei tuo kyllä pirtuvenettä nyt niiin paljoa muistutakkaan.. Muttei se kyllä fiskarikaan ole, kö pohjaa ja peräpeiliä kattoo. Mutta toisaalta edelliseen postaukseen lisäämässäni kuvassa veneen perä ei näyttänyt tasaselta, vaan pyöreältä. Pitää tosiaan kaivaa ne kuvat itse veneen rakentamisesta, jotta sais vastauksen tähänki arvotukseen. ;)

Kotkasta kohti Haminaa, Ollinkari kuvan vasemmassa laidassa.
Kuva on otettu juhannusaattona 2012.
Nojoo. Ton mun uuden veneen entisen omistajan mukaan vene on "yllättävän vakaa", eikä läheskään niin kiikkerä, mitä fiskarit yleensä tuppaavat olemaan. Mahtava homma, toivottavasti pitää paikkansa, koska mikään ei oo niin ärsyttävää, kun ajaa kallellaan olevaa fiskaria. Keulassa tosin on kuulemma liikaa painoa, joten keulaa pitäisi saada ylöspäin. Toivottavasti moottorin vaihdon yhteydessä venettä saa kevennettyä edes jonkin verran.
Ruusassa ei tartte ko yhen henkilön olla puol metriä liian keskellä, niin koko vene kulkee ihan vinossa. Ihan sama, vaikka pyrinki aina lastaamaan painavimmat kamat pois kipparin puolelta, jonka puolelle vene aina kallistuu. Kipparin vissiin pitäis alkaa harkita sitä painonpudottamista. ;)
Ruusalla tosin on pituutta 10,40m (tarkistin rekisteritodistuksesta! Olin satavarma, että se on 10,50m..) ja leveyttä vain 2,50m. Uusi botskihan on kaksi metriä lyhyempi ja kymmenen senttiä leveämpi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti