perjantai 9. elokuuta 2013

LR

Botski on kuulemma rakennettu Seppälän veneveistämöllä Summassa vuonna 1969, eli ensi vuonna vietetään 45-vuotissynttäreitä meiän paatilla. ;)




Varustukseen kuuluu kuomu (kitin värinen, aika paskanen mutta painepesurilla lähtee se mikä lähtee), kaiteet (arvostan! Lapsen ja koiran helpompi kulkea), ankkuri + vara-ankkuri, pelastusrengas + teline, fendareita noin sata kpl (vissiin 8 löytynyt tähän mennessä) + 4 kpl fendaritelineitä sekä uimaportaat, jotka saa keulaan ja johonkin perän sivuun kiinni.
Wallas 1800 Sail -lämmitin löytyy myös (jos löytyy), WC-istuin + pumppujärjestelmä, sekä entisen omistajan rakentama septitankki erillisenä, lojuu tällä hetkellä entisen omistajan kellarissa. Pitää kattoo nyt, pöntön asennus ei välttämättä kuulu tämän talven suunnitelmiin. Ehkä vuoden/parin päästä sitten.



Pituus: 8,40 m
Leveys: 2,60 m
Syväys: 0,70 m
Korkeus: 1,80 m.
Paino: 2500 kg.

Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin, näin keulakannen ensimmäistä kertaa vasta keskiviikkona. Pressun päälle oli kerääntynyt ämpärillinen vettä, ja kannella olikin ehkä puolen neliön kokoinen märkä alue, ja puusta lähti muutamista kohdista lastuja. Ei tosin vaikuttanut muuten mitenkään mädälle, koputusääni oli yhtä terävä mitä toisellakin puolella. Toivottavast pääsen siinäkin kohtia pelkällä hiomisella ja saumojen tiivistämisellä.


Keulahytin katon päälle (kannelle) oli lätkästy joku matto (näytti kudotulta lasikuitumatolta).
Oli mitä oli, aion hioa sen hevonhittoon siitä, ja tiivistää siitäkin saumat (alla siis rimapuuta).
Tosi monessa fiskarissa keula- ja ohjaushytin katto on maalattu valkoiseksi, onkohan tälle joku tietty syy olemassa?

Mun isänisä on aikoinaan rakentanut oman veneen, pitääkin skannata kuva koneelle. Meillä on mökillä pienoismalli veneestä, mutta vasta tänään näin ekaa kertaa valokuvan itse veneestä.

Isänisän veneen rakentaminen, sekä oman isän veneinsinööriopiskelut ennen IT-alalle siirtymistä on aina olleet niin itsestäänselviä asioita, että mulle tuli sellanen "Ahaa.." fiilis, kun olin käynyt venekoulua puoli vuotta, ja ekaa kertaa "muistin" noi asiat. Sukuvika vissiin tää veneiden kanssa kiroileminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti