keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Skrabausta

Vihdoin pääs oikeest vähän tekeekki jotain veneellä, tuntuu et täs on pelkästään siivottu, siivottu ja vielä vähän siivottu. Ja oltu kipeenä.

Alotin päivän sosialisoimalla duunikaverin työkaluvarastosta työkaluja. Irrotin nimikyltit, ja ajattelin kylmäkiskosesti vetää tasohöylällä kolme milliä puuta pois - eli m/s Marjukka saa laudasta lähtöpassit. Duunaan tosiaan nimikylttiin tarrakirjaimet, kattoo jos joskus innostuisi kaivertamaan sen nimen siihen. Toin nimikyltit kotiin, mutta nyt huomaanki, et ne sopis tosi hyvin olohuoneen oviaukkojen yläpuolelle..

Samalla ko mä viihdytin huonolla huumorillani firmassa vierailevaa sähkömiestä, luokkakaveri repi (ruuvas) irti keulahytissä olevan wc:n seinän. Yhden pienen seinän poisto veneestä sai tilan vaikuttamaan mielettömän suurelta.

Ennen:






Ja jälkeen, pienen kaaoksen keskellä.


Mä en aikonut vielä ensi kesäksi poistaa wc:n seinää, mutta luokkakaveri alko puhumaan, että se duunaa omaan fiskariinsa samanlaisen wc-kopperon, joten lupasin sit sille ton seinän, jos se vaan itte jaksaa sen irrottaa. Tyyppihän kävi samantien hommiin.. :D
Mun pitäis nyt miettii joku fiksu ratkasu tohon punkkasysteemiin. Jatkan punkkaa tohon ohjaushytin seinään, eli yhtä pitkäksi mitä toisellakin puolella, mut haluisin myös poistaa laidoilta ne muutamat sentit, ja duunata sitten keskelle pari levyä, jotta punkasta sais parisängyn. Tää homma saa jäädä kyl suosiolla keväälle.

Pääsin vihdoin alottaa pohjan skrabausta - alottaa on tosiaan oikee sana. Tuuli pöllytti myrkkymaalia niin paljon, etten ilman maskia viittiny kovin kauaa skrabailla. Pitäis huomenna käydä duunista hakee maski, tai sit ettiä jossain päin kotia seikkaileva hengityssuojain.



Innostuin myös skrabaamaan kannella ja veneen sisällä olevia - total blackout, mikskä sanotaan lakkaa mikä on irronnut puusta? :D Lyö ihan tyhjää.. No anyway, skrabasin helposti irtoavia lakkoja pois. Olis tehny mieli jatkaa veneellä hommia vielä pidempään, mut piti lähtä kotiin äiteilemään ja tekee likalle safkaa. Lisäks unohdin taas jälleen kerran ottaa vesipullon mukaan, pikkasen oli jo jano siinä vaiheessa, ko olin ollu rannassa viis tuntia.

Hieno mahonkinen penkinkansi. ;D



Rudo oli taas hommissa mukana, pari tuntia se jakso vähän väliä kadota veneiden sekaan tutkimaan paikkoja, mut sit se onneks kyllästy tutkimusmatkailuun, ja päätti jäädä veneen vierelle aurinkoa ottamaan.. Huima edistys ensimmäiseen telakkareissuun, jolloin Rudo vinku laiturilla koko sen ajan, ku olin veneen sisällä hommissa.


Broidi lupas tuoda huomenna tai ylihuomenna puut telttakatosta varten. Sain kuningasidean, etten tee katoksesta vielä umpinaista "hallia", lätkäsen vaan pressun katolle ja ehkä metrin matkan seinälle suojaamaan pahimmilta sateilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti