tiistai 10. syyskuuta 2013

Duunailua

Otettiin frendin kanssa veneestä kaiteet veke, pikkasenko muuttui sirommaksi / sulavammaksi koko vene. Nyt saa paremmin hiottua kantta, ja myöhemmin sitten tiivistettyä uudelleen kaidetolpan juuret.



Ruuvattiin kaidetolpat ensin irti kannesta, jonka jälkeen nostettiin kaiteet laiturille, jossa ruuvattiin kaidetolpat irti kaiteesta. Kirjotin tussilla kaidetolppien kaiteen puoleiseen levyyn numerot 1-10 (keulasta perään, note to myself), ja että kummalta puolelta kaidetolpat on.
Oon säästänyt alkukesästä lähtien kaikenlaisia kannellisia rasioita, joihin voi heittää ruuveja yms talteen. Rasian kylkeen ja kanteen oon kirjottanut, mistä ruuvit on.



Kaidetolpat oli tiivistetty sialla joskus kauan, kauan sitten, ja sika oli kuivunut ja murentunut lähes kokonaan pois. Vielä muutama vuosi, niin vesi olisi jäänyt seisomaan kaidetolppien alle niin, että puu olisi mennyt paskaksi.


Ikkunat pitää myös tiivistää, mut en oo vielä päättäny, millä värillä. Mun mielestä ruskea sika näyttää harvinaisen rumalle ikkunoissa..
Keulahytin ikkunat on jo vuotanu, ja puu on tummunu ikkunoiden kohdalta.
Pitääköhän ikkunalasit ottaa kokonaan pois, vai riittääkö, että heittää sikaa vaan reunoille?



Mun peräsimeen... mun veneen peräsimeen on hitsattu rautaputki, luin joskus jostain, että kyseisellä tavalla halutaan parantaa fiskarin pakittamista. Mitä lie poppakonsteja, eihän näitä fiskareita tahdo saada millään kääntymään pakittaessa. Ruusan kanssa meil on hyvä tuuri, se mahtuu just pakittaan omasta laiturista ja kääntymään eteenpäin U-käännöksen, ilman että tarttee sen enempää venkslailla. Kerran pakilla taakse ja sitte vaan kaasua eteenpäin ja kääntää ruorin lähes tappiin, ni pääsee pois Sapokasta.



Joku ehdotti, että reunalistaki kannattais ottaa pois, siitä joutuuki uusimaan yhden metrin pätkän, mutta en nyt tiedä viittiikö sen takia koko listaa ottaa veke. Kuvasta näkyy jotenkuten, että reunalistaa on joskus uusittu n. 40 cm matkalta, en kyllä ymmärrä, mitä varten siihen on pitäny lätkästä sentin verran liian paksu lista.. Tämä kohta ja n. puol metriä perään päin pitää siis ottaa veke ja tehä uus, lista on siitä kohti hapertunutta.


Kuva vielä skrabatusta pohjasta. Fendareiden päällyset oon tuonu kotiin pesuun, heh. Fendarit vaan lisääntyy, löysin viime viikolla veneelle tullessa matkan varrelta merestä killumasta yhden fendarin. Kävelin eka ohi, koska mullahan on jo mitä, kahdeksan fendaria ennestään, mut tein sit u-käännöksen ja kävin noukkimassa fendarin mukaan.



Innostuin myös röökitauolla ollessani avaamaan kannen rimojen saumauksia. :) Osa lähti aika näppärästi siitä veke, mutta joidenki päällä oli niin iso lakkakerros, ettei niitä saanut revittyä sieltä veke. Tämäkin homma mun piti jättää sinne saakka, että olis jotain suojaa sateelta..


Mulle on jäänyt päälle purku-mode, joutuu veneellä ollessa hillitsemään itteetään, ettei koko vene oo kohta pelkkä lautakasa. Kaiteiden poiston jälkeen alko kutkuttamaan varvaslistojen poisto, mut ehkä mä jätän ne toistaseksi siihen..
Kannen ja hytin liitoskohdassa oleva lista pitää ottaa kyllä pois ja saumata uudelleen, mut sen teen vasta ku on pressukatos päällä, ettei edelleenkään se vesi sada sitte päälle.

Poistin myös kuomun kaiteiden.. helat?, jotta olis helpompi hioa puuta. Vaikka niiden poistaminen oliki hemmetinmoinen sessio, niin hyvä kumminki ko poistin, puu oli alkanu iihan pikkasen pehmenemään ruuvien ympäriltä, koska niitä ei oltu tiivistetty mitenkään. Taisiis osaan pulteista oli heitetty sikaa, mutta jälkeenpäin oli lisätty ruuveja, joita ei oltu tiivistetty. Nerokasta.
Mietin, pitäiskö poistaa myös kuomun.. kiinnityshelat? :D Helpottais huomattavasti hiomista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti