sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Nyt on toinen puoli paatista paljaana, alkuviikosta löträämään kyllästeillä jos säät sallii. Alunperin tarkotus olisi ollut kyllästää lauantaina, muttakun ne säät ei sallineet.

Tosiaan nää hommat olis parempi tehdä keväällä, mutta mä epäilen suuresti onko mulla keväällä aikaa tähän urakkaan. Ja siitä on niin pitkä aika, ko toi vene on saanut viimeks mitään kyllästettä itteensä, joten nyt ko on aikaa niin miksi ei.

Pari päivää sitten oli upea auringonlasku, toimi samalla valomerkkinä, että nyt nainen jumalauta kotiin sieltä veneeltä.




Kyljistä otettiin ensin lakat skraban ja kuumailmapuhaltimen avulla pois, jonka jälkeen hionta Feston epäkeskolla 80-hiomapaperilla. Keväällä viimeistelen hionnan hianommilla karkeuksilla.
Pohjasta skrabasin enimmät lakat pois, jonka jälkeen hionta 60:llä hiomapaperilla.

Heitin kokeilumielessä boracolia veneen kyljen ylimpään lautaan sekä ruffiin + sisälle muutamiin paikkoihin. Tästä syystä siis ylin lauta tummempi kuvissa.
Yllä kuva heti boracolin laiton jälkeen, alla otettu kuva tunti laiton jälkeen.
Ylemmässä kuvassa näkyy tummempi läntti reunalistan alapuolella. Olin vähän skeptinen boracolin suhteen, mutta ihme kyllä läntti muuttui huomattavasti huomaamattomammaksi. Läntti näkyi siis ennen boracolilla käsittelyä kuivassakin puussa selkeästi.




Käsittelin myös ruffin boracolilla. Ikkunanpielistä tuli mielettömän kauniin väriset, huono kamera ei tuo oikeutta upeelle punasen sävylle. En vielä perjantaina kerennyt kannelle pomppimaan, joten en tiedä miten hyvin boracol puri ikkunanpielien tummentumiin. Ne on vähän pahempia mitä kyljissä.



Löysin ensimmäisen mädän kohdan veneestä, paskanmarjat. Ei kyllä oo mitenkään kriittinen kohta, ruffin seinässä, kannen alapuolella. Kokeilin kantta ulkopuolelta, ja ruffin seinää, kummassakaan ei oo lahoa onneksi. Paikka on siis se, josta oli ikkuna rikki ja josta oli satanut lunta/vettä sisään, plus kipparin penkki pätevästi keräämässä lunta siihen.

Nyt viimosiin hiomisiin ennenkö mun pitää palauttaa festo työkaverille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti